Turske faširane šnicle bez prezle i jaja: Priprema je prejednostavna, a okus će vas oduševiti

1
Radiosarajevo.ba

Faširane šnicle se, pored ćevapa i ćufti najlakše prave, a najukusnije su.

Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite prije nego što ih ispržite.

Osim dobrih začina bitno je i da kupite čisto mljeveno meso, a ne miješano.

Pogledajte kako izgleda čišćenje sarajevskih ulica

U nastavku donosimo turski recept za faširane šnicle bez prezle i jaja.

Sastojci:

  • 1 kg mljevenog mesa
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica đumbira
  • 1 kašika rendanog bijelog luka
  • 1/2 šolje peršuna
  • 1 crni luk

Ukusna hrskava pohovana piletina bez prženja na ulju: Najjednostavniji recept

Priprema:

Isijecite crni luk i stavite u vodu. U mljeveno meso dodajte začine, bijeli luk, peršun i dobro promiješajte.

Procijedite crni luk i dodajte ga u smjesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro 'spljoštite'.

FOTO: Coolinarika: Šnicle

Pecite u prethodno zagrijanom ulju.

Šnicle poslužite sa salatom ili pire krompirom.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak