Toliko su dobre: Sočne i hrskave pileće šnicle iz rerne
Ove pileće šnicle jednostavne su za napraviti, a toliko su sočne da ćete ih pripremati često.
Začini koji idu u ovo jelo daće mu posebnu aromu.
Potrebno vam je:
-piletina
-sol, biber
-bijeli luk (tri čehna)
-četiri kašike ulja
-dvje kašike senfa
-kašika soka od limuna
-curry
-bosiljak
-200 grama prezle
-kačkavalj
-kašičica aleve paprike
Priprema:
1. Pileće šnicle istucati i posoliti po ukusu. Pomiješati senf, sok od limuna, bosiljak, malo curryja i bibera i ostalih začina po svom ukusu. Sve ove začine dobro promiješati.
2. Staviti šnicle da odstoje 1 sat u marinadi. Izvaditi ih iz marinade, malo ih ocijediti, uvaljati ih u prezlu i poredati u podmazanu vatrostalnu posudu.
3. Preko šnicle posipati sitno isjeckan bijeli luk i narendan kačkavalj.
4. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, piše Bonapeti.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.