Spremite ovaj ćušpajz za 10 minuta: Vrhunski prilog za svako jelo, naročito sa piletinom
Povrće koje uglavnom koristimo kao začin, a evo kako da od njega napravite pravi jesenji specijalitet.
Ukoliko volite mrkvu, onda će vas ovo jelo oduševiti. Najbolje je pripremati ga kao prilog uz neko fino meso, a riječ je o ćušpajzu.
Sastojci:
- 1/2 kg mrkve
- 2 veze mladog crnog luka
- 1 veza bijelog luka
- 1 crvena paprika
- sol, biber, bijeli luk
- ulje - maslinovo
Priprema:
Na ulju propržiti sjeckani mladi crni luk, pa dodati sjeckan bijeli luk i papriku. Kad se izdinsta, ubaciti na kolutove šargarepu. Dodati malo vode i dinstati da omekša, oko 20 minuta. Posoliti, pobiberiti, dodati peršunov list.
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 79:72
Šargarepu možete servirati uz pileće bijele šnicle.
Evo recepta i za šnicle:
Meso isijeći na šnicle, pa ga izlupati i posoliti. Premazati sa senfom, pobiberiti i posuti bijelim lukom i dodati 2 kašike soja sosa i malo maslinovog ulja, pa sve izjednačiti, piše Srbija Danas.
Pokriti i ostaviti da odstoji bar 30 minuta. Peći na suhom tiganju ili roštilju. Pred kraj, posuti sitno sjeckanim bijelim lukom. Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.