Sočna i mirisna, gotova za 15 minuta: Najljepše slatko iznenađenje ovoga ljeta!

0
Radiosarajevo.ba
Sočna i mirisna, gotova za 15 minuta: Najljepše slatko iznenađenje ovoga ljeta!

Jeste li čuli za caprese tortu?

Da, to je ona jako ukusna i sočna torta od puno, puno mljevenih badema i puno, puno čokolade. A jeste li znali da ta čuvena torta ima i svoju ljetnu verziju?

Zaista ju je vrlo jednostavno i brzo pripremiti, cijeli je posao gotov za 15-ak minuta. Tada se još samo treba strpiti nekih pola sata dok se ispeče pa još malo dok se barem malo ohladi, a to bi vam moglo teško pasti jer će torta baš savršeno mirisati...

Stravična nesreća u Austriji: Udovac iz BiH dobio podršku od kolega nakon gubitka supruge

Nikakvo čudo, kad su joj među glavnim sastojcima badem i limun. I ova "capresica" sadrži čokoladu, ali bijelu i vjerujte nam kad vam kažemo da je riječ o spoju za čistu peticu, piše Slobodna Dalmacija.

Dvoumite se između voćnog i čokoladnog: Bez problema, ovaj kolač je pun pogodak!

Sastojci:

- 300 g badema
- 175 g bijele čokolade
- 175 g maslaca
- 150 g šećera
- 5 jaja
- 1 1/2 limuna
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žličica praška za pecivo
- šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Usitnite bademe u blenderu. Ako želite da vam torta ljepše izgleda, potrudite se nabaviti oljuštene.

Otopite maslac s bijelom čokoladom i pustite ih da se malo ohlade.

Upalite pećnicu na 170 stepeni.

Istucite žumanjke sa šećerom, a bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. 

Smjesi žumanjaka i šećera dodajte mješavinu maslaca i čokolade, dobro promiješajte pa ubacite bademe, škrob, prašak za pecivo, koricu jednog te sok 1 i 1/2 limuna te promiješajte. Oprezno špatulom umiješajte snijeg, promiješajte da se ujednači pa izlijte u pripremljeni kalup za torte.

Pecite oko pola sata, a pečeno pospite šećerom u prahu.

I to je to.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak