Sočna i mirisna, gotova za 15 minuta: Najljepše slatko iznenađenje ovoga ljeta!
Jeste li čuli za caprese tortu?
Da, to je ona jako ukusna i sočna torta od puno, puno mljevenih badema i puno, puno čokolade. A jeste li znali da ta čuvena torta ima i svoju ljetnu verziju?
Zaista ju je vrlo jednostavno i brzo pripremiti, cijeli je posao gotov za 15-ak minuta. Tada se još samo treba strpiti nekih pola sata dok se ispeče pa još malo dok se barem malo ohladi, a to bi vam moglo teško pasti jer će torta baš savršeno mirisati...
Stravična nesreća u Austriji: Udovac iz BiH dobio podršku od kolega nakon gubitka supruge
Nikakvo čudo, kad su joj među glavnim sastojcima badem i limun. I ova "capresica" sadrži čokoladu, ali bijelu i vjerujte nam kad vam kažemo da je riječ o spoju za čistu peticu, piše Slobodna Dalmacija.
Dvoumite se između voćnog i čokoladnog: Bez problema, ovaj kolač je pun pogodak!
Sastojci:
- 300 g badema
- 175 g bijele čokolade
- 175 g maslaca
- 150 g šećera
- 5 jaja
- 1 1/2 limuna
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žličica praška za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Usitnite bademe u blenderu. Ako želite da vam torta ljepše izgleda, potrudite se nabaviti oljuštene.
Otopite maslac s bijelom čokoladom i pustite ih da se malo ohlade.
Upalite pećnicu na 170 stepeni.
Istucite žumanjke sa šećerom, a bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Smjesi žumanjaka i šećera dodajte mješavinu maslaca i čokolade, dobro promiješajte pa ubacite bademe, škrob, prašak za pecivo, koricu jednog te sok 1 i 1/2 limuna te promiješajte. Oprezno špatulom umiješajte snijeg, promiješajte da se ujednači pa izlijte u pripremljeni kalup za torte.
Pecite oko pola sata, a pečeno pospite šećerom u prahu.
I to je to.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.