Slani doručak je najbolji izbor: Napravite ukusnu tortilju s povrćem
Pravi odabir doručka pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi, holesterola i krvnog pritiska.
Shodno tome, vrsta namirnica koje jedemo odmah ujutro čini veliku razliku.
Umjesto slatkih varijanti doručka koje sadrže velike količine ugljikohidrata i utiču na brzo skakanje šećera u krvi, bolje se odlučiti za slanu varijantu jer je ona bogatija proteinima te nas tako na duži period čini sitima.
Sebija Izetbegović o KCUS-u: "Ostavili smo im 68.000.000 KM, a oni su već 6.000.000 KM u dugovima"
Slatke varijante ujedno su prepune praznih kalorija, dok slani doručak može sadržiti veće količine povrća koje doručak čine voluminoznijim, ali ne i kaloričnijim.
Također, slani doručak sadrži i veću količinu vlakana nužnih za zdravlje.
Recept dana: Pečeni patlidžani sa sirom
Donosimo vam odličan recept za tortilju s povrćem koju možete brzo pripremiti, a odlična je stvar što se za nadjev mogu iskoristiti i ostaci od jučerašnjega dana, piše Sensa.
Sastojci:
- 2 jaja
- prstohvat morske soli
- prstohvat crnog bibera
- 1 kašičica ghee maslaca
Sastojci za nadjev:
- ¼ avokada
- sezonska salata
- kuhano povrće po želji
Brzo, zdravo i jednostavno: Napravite čokoladni kolač od samo četiri sastojka - bez šećera i putera
Priprema:
- Zagrijte tavu srednje veličine s ghee maslacem.
- Umutite jaja i začine.
- Ulijte smjesu u tavu i pecite na vatri dok ne bude gotovo (nema potrebe za okretanjem).
- Ispečena jaja stavite na veliki tanjur i dodajte sastojke za nadjev.
- Sve to zarolajte i pojedite kao burrito!
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.