Roštilj dijeta 'topi' kilograme: Osjećaj gladi je minimalan, a jedan detalj je od velike važnosti

0
Radiosarajevo.ba
Roštilj dijeta 'topi' kilograme: Osjećaj gladi je minimalan, a jedan detalj je od velike važnosti

Hrana sa roštilja je mnogima omiljena, a priprema roštilja je ujedno i prijatan način druženja uz jelo, a još kad kažemo da uz roštilj može i da se smrša, mnogi će se obradovati.

Roštilj dijeta nije uopšte nova, osim toga i hrana se tradicionalno na roštilju pripremala na vatri napravljenoj od suhog drveća, granja i ćumura još od davnina.

A ključno je da se napravi optimalan žar, koji daje visoku konstantnu temperaturu na kojoj će podjednako da se peče meso sa obje strane i da se pazi da ne zagori, a ako neki dijelovi mesa ipak zagore, obavezno ih odstranite prije konzumacije, je prilikom pečenja često kapne dio masnoće na vatru prilikom čega se stvaraju toksini.

Pokrenut apel za liječenje Selmane iz Blagaja

Male, ali moćne: Ovo su sve prednosti mandarina

Da bi "roštilj dijeta" bila uspješna potrebno je da se pridržavate propisanog jelovnika, a ni sam način pripreme mesa nije zanemariv.

Ono što je glavna razlika kada je riječ o roštiljanju i roštilj dijeti je svakako izbor namirnica. Dakle, kvalitetno meso, prihvatljive količine, i bez bijelog hljeba! A kao prilog je uvijek dobar izbor grilovano povrće!

Meso je namirnica bogata proteinima, zasićenim masnoćama i kalorijama, i zahtijeva dugotrajnu razgradnju u želucu i crijevima.

Na OVOM linku možete vidjeti primjere jelovnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak