Recept za ukusnu i jeftinu tjesteninu: Najobičniji sastojci za ručak iz snova
Vječna dilema je šta praviti za ručak, a uslovi su da bude ukusno, zdravo i brzo gotovo.
Tjestenina je uvijek dobar izbor, a u nastavku vam donosimo recept koji će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
pola dcl. maslinovog ili suncokretovog ulja
100g luka
1 mala kašikica soli
100 g mrkve
30g peršuna
1 čehno bijelog luka
200g brokule
200g šampinjona
1 paprika
200g paradajza
malo slatkog kukuruza
malo bibera
300g tjestenine
Miro Lazović: 25. novembar je jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše države
Priprema:
Na maslinovo ulje dodati sitno sjeckani luk, posoliti i pirjati/dinstati 5 minuta. Dodati sitno sjeckano preostalo povrće i začine pa nastaviti dinstati narednih 10 minuta, zaliti sa 1.5 dcl vode pa nastaviti još oko 5 minuta. Skuhati tjesteninu prema uputi na pakiranju i umiješati u jelo.
Poslužiti odmah vruće, a po želji posuti sa malo parmezana.
Servirati uz omiljeno piće. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.