Recept za savršeni ručak: Zapečeni krompir s gljivama
Za ovaj recept će vam trebati krompir, gljive, luk, češnjak, majčina dušica, bijelo vino, sir gouda, sol i svježe mljeveni biber.
Količina sastojaka idealna je za dvije osobe, a priprema će trajati oko jedan sat.
Sastojci:
- 5 krompira,
- 8 gljiva,
- 1/2 luka,
- 2 režnja češnjaka,
- majčina dušica,
- 1 dl bijelog vina,
- 50 g sir gouda,
- sol,
- svježe mljeveni biber
Priprema:
Ispržite luk, gljive, češnjak i malo bijelog vina na tavi. Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i biber. Neočišćeni krompir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela da biste sredinu mogli napuniti gljivema.
Dirljivi prizori na brdu Hum: Podignuta zastava BiH povodom Dana državnosti
Raspodijelite umak po krompiru i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stepeni pola sata. Izvadite krompir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu, piše 24Sata.
To je to, prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.