Recept za savršeni ručak: Zapečeni krompir s gljivama

0
Radiosarajevo.ba
Recept za savršeni ručak: Zapečeni krompir s gljivama

Za ovaj recept će vam trebati krompir, gljive, luk, češnjak, majčina dušica, bijelo vino, sir gouda, sol i svježe mljeveni biber.

Količina sastojaka idealna je za dvije osobe, a priprema će trajati oko jedan sat.

Sastojci:

  • 5 krompira,
  • 8 gljiva,
  • 1/2 luka,
  • 2 režnja češnjaka,
  • majčina dušica,
  • 1 dl bijelog vina,
  • 50 g sir gouda,
  • sol,
  • svježe mljeveni biber

Priprema:

Ispržite luk, gljive, češnjak i malo bijelog vina na tavi. Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i biber. Neočišćeni krompir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela da biste sredinu mogli napuniti gljivema.

Dirljivi prizori na brdu Hum: Podignuta zastava BiH povodom Dana državnosti

Raspodijelite umak po krompiru i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stepeni pola sata. Izvadite krompir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu, piše 24Sata.

To je to, prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak