Recept za boraniju poznatog kuhara: Neodoljivo ukusan ručak za cijelu porodicu
Boranija je idealan ručak ukoliko želite da skinete višak kilograma, jer je zdrava, a osim toga i te kako ukusna.
Ovo je recept čuvenog kuhara i on kaže da se ovo varivo na ovaj način stotinama godina priprema.
Sastojci:
- 1 kg boranije
- 500 gr mesa but/plećka/vrat
- 2 komada mrkve
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena bijelog luka
- 3 kašike ulja
- 2 kašičice aleve paprike
- 4 grančice peršuna
- 2 kašike brašna
- so, biber, tucana paprika po ukusu
Priprema:
Meso isijecite na kocke, mrkvu na kolutove, luk na kockice. Stavite u šerpu dodajte ulje, so i biber. Promiješajte i propržite par minuta, nalijte vodu i ostavite da meso omekša. S vremena na vrijeme pogledajte da se voda nije ukuhala, ukoliko jeste, sipajte još vode da vam ne bi zagorjelo.
Krišto se sastala sa Murphyem: "Cilj je što prije dobiti termin održavanja Međuvladine konferencije"
Dok se meso dinsta, boraniju očistite, isijecite i operite. Kada je meso lijepo omekšalo, u šerpu dodajte i boraniju. Nalite vodom i ostavite da se kuha. Ako se duže kuha (zavisi kakva je boranija) dolivajte vode.
Kada je boranija lijepo omekšala, razmutite 200 ml. vode sa dvije kašike brašna i jednom kašičicom aleve paprike, sipajte preko boranije, malo promiješajte i kuhajte još par minuta.
Probajte, ukoliko vam nije dovoljno slano, ljuto... dosolite, dodajte tucane paprike i sjeckan peršun.
To je to, prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.