Izvana hrskava, a unutra neodoljivo mekana: Napravite kljukušu za samo 20 minuta

0
Radiosarajevo.ba
Izvana hrskava, a unutra neodoljivo mekana: Napravite kljukušu za samo 20 minuta
Foto: Coolinarika / Kljukuša

Kljukuša je tradicionalno jelo koje je oduvijek oduševljavalo ljubitelje domaće kuhinje, a njeni jednostavni sastojci i bogatstvo okusa čine je pravim savršenstvom za nepce.

Ovaj jelo, koje je posebno popularno u našoj zemlji priprema se brzo, a rezultira mekanom i sočnom delicijom koja se savršeno uklapa uz jogurt ili kiselo mlijeko.

Sastojci

  • 3-4 kašike brašna
  • 4 krompira
  • luk
  • sol i biber
  • kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo

Priprema

1. U posudu izrendati krompir i luk, te dodati brašno.

Vandalizam u centru Sarajeva: Polomljena bista bivšeg austrijskog ministra Aloisa Mocka

Vandalizam u centru Sarajeva: Polomljena bista bivšeg austrijskog ministra Aloisa Mocka

2. Izmješati sve sastojke dobro, bez grudvica, dodati sol i biber, kašiku ulja i prašak za pecivo. 

3. U pouljenu tepsiju izliti sastojke, te peći na 220 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni, nekih 20-ak minuta. 

4. Zadnjih par minuta, premazati kljukušu puterom i ostaviti da se zapeče još pet minuta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije