Izvana hrskava, a unutra neodoljivo mekana: Napravite kljukušu za samo 20 minuta
Kljukuša je tradicionalno jelo koje je oduvijek oduševljavalo ljubitelje domaće kuhinje, a njeni jednostavni sastojci i bogatstvo okusa čine je pravim savršenstvom za nepce.
Ovaj jelo, koje je posebno popularno u našoj zemlji priprema se brzo, a rezultira mekanom i sočnom delicijom koja se savršeno uklapa uz jogurt ili kiselo mlijeko.
Sastojci
- 3-4 kašike brašna
- 4 krompira
- luk
- sol i biber
- kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema
1. U posudu izrendati krompir i luk, te dodati brašno.
Vandalizam u centru Sarajeva: Polomljena bista bivšeg austrijskog ministra Aloisa Mocka
2. Izmješati sve sastojke dobro, bez grudvica, dodati sol i biber, kašiku ulja i prašak za pecivo.
3. U pouljenu tepsiju izliti sastojke, te peći na 220 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni, nekih 20-ak minuta.
4. Zadnjih par minuta, premazati kljukušu puterom i ostaviti da se zapeče još pet minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.