Recept: Starinska pita krompiruša sa 4 sastojka kakvu su naše nane pravile
Naše nane redovno su savijale razne pite, što od sira, mesa, povrća, čak i one slatke kao što je bosanska pita sa šljivama, a mnogima je ostala u sjećanju čuvena pita krompiruša.
Priprema je vrlo jednostavna, tako da će i sami početnici brzo zablistati u kuhinji, a ovaj recept sadrži svega 4 sastojaka.
Sastojci za krompirušu:
- 1kg krompira
- 1 pakovanje kora za pitu
- ulje, so i biber
- 2 glavice crnog luka
- kisela voda
Priprema:
Najprijee krompir izrendajte,a isjeckani crni luk pržite na malo ulja.
Selektor Hrvatske: BiH je odigrala sjajnu utakmicu. Mi smo nestali u drugom poluvremenu
Potom sjedinite i miješajte smjesu, svaku koru prelijte sa malo kisele vode i filujte smjesom od krompira.
Savijte kore i pecite na 200 stepeni u već zagrijanoj rerni maksimalno do 40 minuta, dok lijepo ne porumeni.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.