Za savršene faširane šnicle potrebno je dodati ovaj sastojak: Spolja hrskave, a iznutra sočne

6
Radiosarajevo.ba
Za savršene faširane šnicle potrebno je dodati ovaj sastojak: Spolja hrskave, a iznutra sočne
Foto: Coolinarika / Faširane šnicle

Otkrijte jednostavan trik koji će transformisati vaše faširane šnicle u savršenu delikatesu.

Sa ovim receptom, vaše šnicle će biti sočne iznutra, a hrskave spolja, pružajući vam neodoljiv ukus i teksturu.

Ova tehnika dolazi iz Poljske, gdje su kotleti sinonim za faširane šnicle pripremljene od mesa. Poljski kotleti poznati su po svojoj mekoći i hrskavoj kori, što ih čini omiljenim jelom u mnogim domaćinstvima, piše Krstarica.

Smjena Špirića ili Ademovića? Zakazana hitna sjednica Parlamentarne skupštine BiH izazvala konfuziju

Smjena Špirića ili Ademovića? Zakazana hitna sjednica Parlamentarne skupštine BiH izazvala konfuziju

Da biste pripremili ove ukusne kotlete, treba vam mljevena junetina, zemička umočena u mlijeko, jaje, luk, bijeli luk, majoran, prezle, biljno ulje, so i biber.

Sastojci:

– 500 g mljevene junetine

– 130 ml punomasnog mlijeka

– 100 g prezle

– 1 zemička

– 1 jaje

– 1 luk

– 1-2 čehne bijlog luka

– prstohvat majorana

– biljno ulje za pečenje

– so i biber po želji

Priprema:

Prvo, umočite zemičku u mlijeko dok ne omekša. Zatim dinstajte isjeckani luk dok ne postane mekan i zlatne boje. U međuvremenu, pomešajte mljevenu junetinu sa lukom, bijelim lukom, jajetom, začinima i namočenom zemičkom. Dobijenu smjesu oblikujte u šnicle i uvaljajte u prezle.

Pržite šnicle na zagrijanom ulju dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje. Nakon samo nekoliko minuta prženja, vaše faširane šnicle su spremne za uživanje.

Ovaj jednostavan trik će vas oduševiti rezultatima – sočne i ukusne faširane šnicle koje će postati omiljeni obrok u vašoj kuhinji!

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije