Za savršene faširane šnicle potrebno je dodati ovaj sastojak: Spolja hrskave, a iznutra sočne

6
Radiosarajevo.ba
Za savršene faširane šnicle potrebno je dodati ovaj sastojak: Spolja hrskave, a iznutra sočne
Foto: Coolinarika / Faširane šnicle

Otkrijte jednostavan trik koji će transformisati vaše faširane šnicle u savršenu delikatesu.

Sa ovim receptom, vaše šnicle će biti sočne iznutra, a hrskave spolja, pružajući vam neodoljiv ukus i teksturu.

Ova tehnika dolazi iz Poljske, gdje su kotleti sinonim za faširane šnicle pripremljene od mesa. Poljski kotleti poznati su po svojoj mekoći i hrskavoj kori, što ih čini omiljenim jelom u mnogim domaćinstvima, piše Krstarica.

Zelenski pred najtežom odlukom, ovako više ne ide: Amerika je dala jasan zahtjev, može li ispuniti?

Zelenski pred najtežom odlukom, ovako više ne ide: Amerika je dala jasan zahtjev, može li ispuniti?

Da biste pripremili ove ukusne kotlete, treba vam mljevena junetina, zemička umočena u mlijeko, jaje, luk, bijeli luk, majoran, prezle, biljno ulje, so i biber.

Sastojci:

– 500 g mljevene junetine

– 130 ml punomasnog mlijeka

– 100 g prezle

– 1 zemička

– 1 jaje

– 1 luk

– 1-2 čehne bijlog luka

– prstohvat majorana

– biljno ulje za pečenje

– so i biber po želji

Priprema:

Prvo, umočite zemičku u mlijeko dok ne omekša. Zatim dinstajte isjeckani luk dok ne postane mekan i zlatne boje. U međuvremenu, pomešajte mljevenu junetinu sa lukom, bijelim lukom, jajetom, začinima i namočenom zemičkom. Dobijenu smjesu oblikujte u šnicle i uvaljajte u prezle.

Pržite šnicle na zagrijanom ulju dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje. Nakon samo nekoliko minuta prženja, vaše faširane šnicle su spremne za uživanje.

Ovaj jednostavan trik će vas oduševiti rezultatima – sočne i ukusne faširane šnicle koje će postati omiljeni obrok u vašoj kuhinji!

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije