Recept dana: Pečeni patlidžani sa sirom

0
Radiosarajevo.ba
Recept dana: Pečeni patlidžani sa sirom

Pored tikvica, ljetno povrće kao idelan izbor jesu patlidžani.

Iako se najviše preferiraju u turskoj kuhinji, nisu toliko "strani" našim domaćima.

U stalnoj potrazi za novim receptima, pogotovo ljeti, bilo koje povrće pečeno, dinstano ili grilovano je super izbor, a tej ako uz to dodate malo sira...

Dragan Marković tužio Rukometni savez Bosne i Hercegovine

Patlidžani sa sirom

Sastojci: 

  • 2 srednja patlidžana
  • paradajz sos sa bosiljkom
  • žuti sir ili mozzarella
  • so

Priprema: 

  • Patlidžane ne guliti nego oprati i isječi na kolutove. Malo se mogu posoliti i ostaviti par minuta da odstoje ukoliko su stariji (za mlade patlidžane i ne mora jer nisu gorki). 

Savršeno jelo za ljetne večeri: Mesne okruglice sa tjesteninom

  • Za to vrijeme izmiksati paradajz sos, a u njega dodati malo soli. 
  • Sir isjeći na šnite.
  • Tepsiju ili vatrostalnu posudu pouljiti i poredati patlidžane (ako ste ih solili onda oprati i ocjediti).
  • Staviti po kašiku paradajz sosa i preko sir.
  • Peći u rerni dok se sir zapeče i omekani patlidžan 20-30 minuta na 180 do 200 stepeni.

Jelo poslužite toplo, uz miks salatu, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak