Recept dana: Hladna salata sa tjesteninom

0
Radiosarajevo.ba
Recept dana: Hladna salata sa tjesteninom

Počastite se osvježavajućom hladnom salatom s tjesteninom, maslinama, povrćem i kobasicom.

Njen okus pun nježnih i hladnih zalogaja savršeno će pasati pripremljen u vrijeme vrućih ljetnih dana.

U nastavku teksta, pročitajte kako napraviti ovo neodoljivo jelo. 

Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket

Sastojci: 

  • 250 g tjestenine
  • 120 g cherry paradajza
  • 1 salatni krastavac
  • 80 g zelene masline punjene pastom od paprike
  • 100 g mini mozzarelle
  • 80 g kobasica (suhe)
  • 2 kašike nasjeckanog peršuna
  • 25 g naribanog parmezana

Za Preljev:

  •  4 kašike maslinovog ulja
  • ½ kašičice Vegete 
  • crni biber
  • 2-3 kašike ocijeđenog limunova soka

Recept dana: Da li ste probali japanske punjene paprike?

Priprema:

  • U vreloj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.
  • Kuhanu tjesteninu ocijedite i ohladite pod mlazom hladne vode.
  • U posudu za salatu stavite ocijeđenu tjesteninu, dodajte cherry paradajz prerezan na pola, krastavac narezan na kockice, masline, mozzarellu, kobasicu, peršun i parmezan.
  • Za preljev, maslinovom ulju dodajte vegetu, mljeveni crni papar i ocijeđeni limunov sok.
  • Promiješajte i prelite preko sastojaka za salatu. 

Posluživanje:

Salatu lagano promiješajte, poslužite odmah ili držite u frižuideru do posluživanja.

Savjet:

Umjesto kobasice možete upotrijebiti tunu ili neko svježe ili kuhano povrće, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak