Pravi bosanski specijalitet: Krem čorbica od heljde za odličan početak obroka

Radiosarajevo.ba
Pravi bosanski specijalitet: Krem čorbica od heljde za odličan početak obroka

Ako ste u potrazi za zdravim, ali brzim kulinarskim rješenjem na pravom ste mjestu. U toku dana možete pripremiti finu gustu čorbicu koja je idealna za početak ručka ili večere. Uz malo hljeba može biti čak i glavno jelo jer je poprilično zasitna i puna okusa.

Sastojci:

1/2 šoljice heljde

mrkve

komad korijena celera

manja glavica luka

so, vegeta i biber (količina po želji)

sušeni peršun

maslinovo ulje

grčki jogurt (po želji)

limunov sok (po želji)

Priprema:

1. Ogulite i narežite mrkvu, celer i luk. Sve stavite u lonac.

2. Heljdu isperite pod mlazom hladne vode te dodajte povrću.

3. Prelijte vodom i kuhajte oko pola sata.

4. Dodajte soli i vegete prema ukusu.

5. Nakon kuhanja, izmiksajte štapnim mikserom.

6. Dodajte vode do željene gustoće i još jednom prokuhajte.

Kada je u pitanju posluživanje, pospite čorbu svježe smljevenim biberom i dodajte malo sušenog peršuna. Po želji, možete dodati i malo grčkog jogurta i nekoliko kapi limunova soka.

Jednostavno, brzo i ukusno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak