Pikantni francuski krompir u rerni kojem nećete odoljeti

Radiosarajevo.ba
Pikantni francuski krompir u rerni kojem nećete odoljeti

Krompir je neizostavan dio naše kuhinje i jednostavno bez njega ne možemo zamisliti sedmicu.

Ako vam je pak dosadilo da ga kuhate ili pečete, donosimo vam recept za jelo u kojem ćete uživati – pikantni francuski krompir u rerni.

Malo drugačiji, a jednostavan za spremiti, ovako napravljen krompir sigurno ćete voljeti.

Potrebno vam je:

-kilogram krompira
-glavica luka
-oko 300 grama kobasice
-5 kuhanih jaja
-2 sirova jajeta
-2 decilitra kisele pavlake
-mlijeko
-oko 200 grama trapista
-sol, biber

Priprema:

1. Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isječenu glavicu luka, odozgo poredajte red krompira isječenog na kolutove, red kobasica, red kuhanih jaja. Postupak ponavljajte dok ne potrošite materijal.

2. Umutite dva jajeta i pavlaku, dodajte malo mlijeka, sol i prelijte preko krompira.

3. Pecite oko 40 minuta. Kad krompir dobije rumenu boju, preko njega stavite rendan sir da se otopi.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak