Pet namirnica s gotovo nula kalorija: Možete ih jesti bez straha da ćete se udebljati

0
Radiosarajevo.ba
Pet namirnica s gotovo nula kalorija: Možete ih jesti bez straha da ćete se udebljati

Fitness stručnjak Thomas Whitehead, poznat kao The Lean Machines, nedavno je podijelio pet namirnica koje sadrže "gotovo nula kalorija", a koje vam mogu pomoći u mršavljenju.

U svom najnovijem videu, Whitehead je olakšao pronalaženje pravih namirnica za gubitak težine i privukao pažnju svojih 29.600 pratitelja na Instagramu s korisnim savjetima o prehrani i fitnessu.

Thomas započinje video sa: "Evo pet namirnica s gotovo nula kalorija," objašnjavajući kako vam one mogu pomoći da se dovedete u bolju formu prije praznika.

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić detaljno opisao zločin, a onda šokirao policiju: ‘Mogu se zakleti'

Prvi savjet nije bio hrana, već omiljeno piće – kafa. Whitehead ističe da je kofein ključni sastojak u 90 posto proizvoda za sagorijevanje masti jer pomaže u suzbijanju apetita.

Drugi prijedlog bio je bijela riba, koja se smatra jednim od najčišćih izvora proteina. Na 100 grama, bijela riba sadrži samo 85 kalorija i 20,2 grama proteina.

Treća stavka na njegovom popisu je zeleno lisnato povrće. Thomas savjetuje da napunite tanjir ovim povrćem kako biste olakšali proces mršavljenja.

Za one koji nisu ljubitelji povrća, Whitehead ima jednostavan savjet: "Odrastite."

Četvrti savjet odnosi se na bjelance, koje je jedan od "najčišćih proteina". Preporučuje dodavanje bjelanaca uz cijela jaja, jer na 100 grama bjelanca dolazi samo 48 kalorija i skoro 11 grama proteina.

Na kraju, preporučuje svježe bobice kao zdrav način za "ukrotiti želju za šećerom". Bobice sadrže prirodne šećere, ali su niskokalorične, što ih čini odličnim izborom za zadovoljenje slatkih želja, piše Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak