TikTok trend za mršavljenje: Korisnici tvrde da ovaj napitak obećava brze rezultate

0
Radiosarajevo.ba
TikTok trend za mršavljenje: Korisnici tvrde da ovaj napitak obećava brze rezultate
Foto: Pexels / Ilustracija

TikTok je još jednom postao plodno tlo za cvjetanje najnovijeg trenda za mršavljenje - novi napitak od riže obećava brze rezultate i jednostavan dodatak vašoj svakodnevnoj rutini te je tako privukao pažnju mnogima, o čemu se tu radi?

Meaganin TikTok video, u kojem tvrdi da joj je rižina voda pomogla da izgubi značajnu količinu kilograma, privukao je poprilično veliku publiku. U svojoj demonstraciji Megan kuha rižu 15 minuta, procijedi vodu i onda tu istu popije, najčešće prije spavanja.

Neki korisnici čak dodaju dodatne sastojke, poput praha za uravnoteženje hormona, kako bi pojačali učinke.

Na čiji poziv će se Schmidt pojaviti pred Evropskim sudom za ljudska prava u slučaju Kovačević?

Na čiji poziv će se Schmidt pojaviti pred Evropskim sudom za ljudska prava u slučaju Kovačević?

Rižina voda i njene djelotvornosti temelje se na raznim tvrdnjama da rižin škrob pomaže u suzbijanju apetita, poboljšava zdravlje crijeva i povećava metabolizam, a prema Meagan, dosljedna upotreba rižine vode ne samo da pomaže u mršavljenju, već i poboljšava teksturu kože i jača kosu.

TikTok komentari puni su ljudi koji dijele svoja iskustva. Neki su izvijestili o jako dobrim, možda i predobrim, rezultatima, poput gubitka pet kilograma u samo pet dana. Međutim, nisu svi imali isti uspjeh. Nekoliko korisnika izrazilo je sumnju ili frustraciju, napominjući da im hack nije uspio uprkos tome što su ga radili tačno prema uputama.

Nadalje, nema naučnih dokaza da rižina voda topi kilograme, ali ono što pruža je sitost i suzbijanje apetita. I to može dovesti do manjeg unosa kalorija dnevno.

Drastičnim promjenama u prehrani i vječnim trendovima uvijek pristupite s oprezom te se obavezno savjetujte sa stručnjakom prije isprobavanja, piše Živim.

@meaganonline

ricewater ricewaterforhairgrowth tiptok lifehack

♬ original sound - Meagan Gray Hair Genx Goddess

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije