Osvježavajuća, a jednostavna: Spremite Capresse za vrući, ljetni dan

0
Radiosarajevo.ba
Osvježavajuća, a jednostavna: Spremite Capresse za vrući, ljetni dan

Svi obožavamo italijansku kuhinju zbog ukusnih obroka, brzine pripreme, ali i sastojaka koje svi imamo u frižiderima.

Jedan od takvih recepata je i salata Capresse, idealna za ljetne dane, a na stolove trpezarije unijeće i duh Mediterana. Sezona je paradajza, a ljeto je idealno doba da ovu namirnicu iskoristimo na mnogobrojne načine - svježe, sa začinima ili dodatak nekom jelu. 

Sastojci

Prizori kakvi se ne pamte: Srbija je danas na nogama, pogledajte kako izgleda centar Beograda

  • Svježi paradajz
  • Mozzarela
  • Bosiljak
  • So
  • Biber

Brzinski ručak gotov za svega 12 minuta: Idealno jelo za vaše goste

Priprema

1. Izrezati paradajz na kriške otprilike 2-3 milimetra.

2. Izrezati mozzarelu na kriške kao i paradajz, a ukoliko je mozzarela svježa, možete je natrgati na manje komade. 

3. Posolite, pobiberite, pospite maslinovim uljem, te aceto balsamicom. 

4. Servirajte odmah, a idealna je i za stavljanje u sendviče sa šunkom ili sirom.

Prijatno! Recept preuzet sa TheKitchn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak