Osvježavajuća, a jednostavna: Spremite Capresse za vrući, ljetni dan
Svi obožavamo italijansku kuhinju zbog ukusnih obroka, brzine pripreme, ali i sastojaka koje svi imamo u frižiderima.
Jedan od takvih recepata je i salata Capresse, idealna za ljetne dane, a na stolove trpezarije unijeće i duh Mediterana. Sezona je paradajza, a ljeto je idealno doba da ovu namirnicu iskoristimo na mnogobrojne načine - svježe, sa začinima ili dodatak nekom jelu.
Sastojci
Prizori kakvi se ne pamte: Srbija je danas na nogama, pogledajte kako izgleda centar Beograda
- Svježi paradajz
- Mozzarela
- Bosiljak
- So
- Biber
Brzinski ručak gotov za svega 12 minuta: Idealno jelo za vaše goste
Priprema
1. Izrezati paradajz na kriške otprilike 2-3 milimetra.
2. Izrezati mozzarelu na kriške kao i paradajz, a ukoliko je mozzarela svježa, možete je natrgati na manje komade.
3. Posolite, pobiberite, pospite maslinovim uljem, te aceto balsamicom.
4. Servirajte odmah, a idealna je i za stavljanje u sendviče sa šunkom ili sirom.
Prijatno! Recept preuzet sa TheKitchn.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.