Nutricionistički savjet: Kako smršati uz savršen međuobrok - ova grickalica je broj jedan

0
Radiosarajevo.ba
Nutricionistički savjet: Kako smršati uz savršen međuobrok - ova grickalica je broj jedan

U svijetu povremenih zalogaja, dijetetičarka Amy Goodson dijeli svoj najbolji recept za ukusan i hranljjiv međuobrok koji će vam pomoći u procesu mršavljenja.

Bez obzira na vašu disciplinu, kombinacija grčkog jogurta sa svježim bobičastim voćem ne samo da zadovoljava vašu želju za slatkim, već pruža i niz koristi za tijelo.

S obzirom na sadržaj proteina, vlakana i hranjivih tvari, ovaj međuobrok ne samo da potiče osjećaj sitosti, već i pomaže u održavanju zdravog tjelesnog sastava. Grčki jogurt, prepun proteina, pridonosi osjećaju sitosti, dok bobičasto voće dodaje vlakna, produžujući taj osjećaj.

Trump tokom govora hvalio fiktivnog serijskog ubicu Hannibala Lectera

Osim što je nutritivno bogat, ovaj međuobrok ima i druge prednosti. Nizak broj kalorija omogućava vam uživanje u zadovoljavajućoj porciji bez brige o prekomjernom unosu kalorija. Bobičasto voće donosi antioksidanse koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa, dok probiotici u grčkom jogurtu podržavaju zdravlje crijevnog mikrobioma i olakšavaju probavu.

Dakle, ako žudite za nečim slatkim, a istovremeno želite postići svoje ciljeve mršavljenja, isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept. Vaša figura i vaše zdravlje zahvalit će vam, piše Živim

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak