Napravite ukusnu pizzu za ručak: Evo kako će vam tijesto ispasti savršeno hrskavo

1
Radiosarajevo.ba

Recept za pizza tijesto majstori čuvaju kao zmija noge, a zapravo je jednostavno. Poenta je glatko brašno, a tempreratura pečenja je najvažnija, ostalo je vaša kreacija.

Mnogima ne ispadne tijesto kako treba, ali uz ovaj recept to je prošlost.

Napravite tijesto po receptu, stavite u vrelu rernu i postat ćete vrhunski pizza majstor.

Federalna televizija podnijela krivičnu prijavu protiv BHRT: Gašenje signala teško krivično djelo

Sastojci

Za tijesto

Ukusan i brz doručak: Napravite pizzu za pet minuta

  • 20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
  • 2-3 kašike tople vode
  • 1 kaščica šećera
  • 320 g pšeničnog glatkog brašna
  • 1 kaščica soli
  • 2-3 kašike maslinova ulja
  • oko 200 ml tople vode

Za nadjev

200 ml blagog kečapa
200 g naribanog sira edamera
200 g narezane šunke
80 g šampinjona
1 paprika
6 maslina (crnih ili zelenih)

Priprema

Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko pet minuta na toplom mjestu.

Brašnu dodajte so, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).

Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (dva okrugla kalupa ili jedan originalni lim iz rerne).

Tijesto premažite kečapom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.

Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.

Posluživanje

Pizzu poslužite toplu.

Savjet

Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rukole, piše Coolinarka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak