Otkrio najjeftiniji grad u Hrvatskoj: 'Pizza, pivo i sladoled sve za 20 maraka'

1
Radiosarajevo.ba
Otkrio najjeftiniji grad u Hrvatskoj: 'Pizza, pivo i sladoled sve za 20 maraka'
Foto: Total News Croatia / Jedna pizza košta 9 eura

Ovu turističku sezonu na Jadranu obilježile su vijesti o visokim cijenama, te poskupljenjima na stvarima koje nisu bile toliko očekivane.

Mediji i društvene mreže preplavljene su objavom računa koliko je plaćena neka usluga na Jadranu.

Upravo zato, Englez Paul Bradburry koji živi u Hrvatskoj, na otoku Hvaru, odlučio je za Total News Croatia pisati o najjeftinijem gradu u Hrvatskoj koji se nalazi na samo pola sata od Zagreba.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

“Nedavno sam posjetio bar u Dalmaciji gdje je 0,5 litarska bočica Karlovačkog stajala četiri eura (8 KM). Nabavna cijena za taj proizvod je 1,05 eura s PDV-om (2 KM).

Ne kritiziram, samo navodim, nemam nikakvog iskustva u vođenju kafića. Onda sam otkrio da je u baru samo 30 minuta vožnje od Zagreba cijena piva iznenađujuće niska, 1,80 eura (3,50 KM)”, napisao je u tekstu.

Kaže da cijelog ljeta u Hrvatskoj nije vidio nešto tako jeftino kao u Oroslavju, gdje se, kaže, pizza može pojesti za samo 7,20 eura (14 KM).

“Dok sam večerao u hotelskom restoranu, bio sam zapanjen kada sam vidio da je sladoled samo 1,20 eura (2,40 KM). Opet, cijelo ljeto nisam vidio ništa tako jeftino.

I onda smo danas otišli na ručak. Dvije pizze (na fotografiji) bile su male pizze, ali puno veće od stvari koje sam vidio da se prodaju po dvostrukoj cijeni na obali. Naručili smo dvije male za troje, i nikako da završimo. Naši su bili po 9 eura (18 KM), dakle po 6 eura za troje, za obrok koji nismo mogli pojesti.

Veliko pivo stoji 1,80 eura, a kuglica sladoleda 1,20 eura. Ukupni trošak za takav obrok iznosi svega 10,20 eura.

Znate li za pravilo ‘15 sekundi‘ u Lidlu?

Znate li za pravilo ‘15 sekundi‘ u Lidlu?

Cijelo ljeto nisam vidio ništa tako jeftino”, piše Britanac te naveo da nije riječ o malim pizzama već onakvima od kojih se osoba može najesti.

Bradbury postavlja pitanje je li Oroslavlje možda najjeftiniji grad u Hrvatskoj kada je riječ o cijenama restoranske pizze, piva i sladoleda.

“Dakle, izazov je postavljen. Imamo 10, 20 eura za pobijediti. Je li ovo najjeftiniji grad u Hrvatskoj za pizzu, pivo i sladoled ili možete bolje…”, zaključio je Paul Bradburry.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije