Turistkinja šokirana cijenama na obali Hrvatske: 'Parking 40 eura, a tek pizza...'

4
Radiosarajevo.ba
Turistkinja šokirana cijenama na obali Hrvatske: 'Parking 40 eura, a tek pizza...'
Foto: Joško Jaković / Plaža Kašjuni u Hrvatskoj

Austrijanci se čude visokim cijenama na hrvatskoj obali. Austrijski medij prenosi utiske čitateljice.

"Maslac za 4,5 eura, pizza za 18 eura i parking za 40 eura. Ono što zvuči kao luksuzni odmor u skupoj Švicarskoj zapravo se događa u nekoć jeftinoj zemlji za odmor. U Hrvatskoj su cijene skočile u nebo nakon uvođenja eura", piše Kronen Zeitung.

Navode kako Hrvatska više nije jeftina ljetna destinacija.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

"Hrvatska od 1. siječnja 2023. više nema kunu kao valutu, već euro. Istodobno, više se ne provjeravaju granice pri ulasku u popularnu državu za odmor - što posebno veseli turiste. Čemu se manje vesele: uvođenjem eura skočile su cijene – zapravo svemu!"

"Trenutno sam na odmoru u Hrvatskoj i ovdje je skuplje nego u Austriji", kaže Brigitte, čitateljica austrijskih novina, a živciraju je neka jela koja i bez priloga imaju "nevjerojatnu cijenu".

Ima nekoliko spremnih primjera: "Pizza 18 eura, biftek 38 eura", nabraja Brigitte. Visoke cijene ne staju ni na namirnicama u supermarketu: "Maslac 4,50 eura", potvrđuje čitateljica Kronen Zeitunga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije