Može se koristiti za lazanje, paste, rižu: Najukusniji recept za bolonjez umak
Italijanska kuhinja nas uvijek oduševi, a ovaj recept za bolonjez sos je brz, ukusan i ide uz sve.
Donosimo recept za mesni sos bolonjez, koji je vrtoglavo popularan i jedan od omiljenih, a dio je brojnih jela kao što su lazanje.
Bolonjez se može kombinovati i kao prilog krompir pireu ili palenti, te napraviti gurmanski užitak od naizgled jednostavnog jela.
Objavljen snimak "dječije igre" u Sarajevu, komentari: "Manje pucalo u ratu"
Najčešći je prilog pasti, a najbolje ide uz taggliatele uz koje se služi zbog oblika paste koja je široki rezanac, te može "zadržati" više sosa na sebi, kako navode na ItaliaRegina.
Pasta je jedan od omiljenih obroka zbog brzine pripreme, ali i mogućnosti da se kombinuje sa nizom umaka, te namirnica - od limuna do mesa.
Najukusniji ljetni grah: Popularna namirnica u laganoj varijanti
Sastojci
- 300 grama mljevene junetine
- 300 grama paradajz pelata
- 100 ml goveđeg temeljca
- Sol i biber
- Lovorov list
- 1 crni luk
- 2 komada bijelog luk
- Mlijeko (po želji)
Stručnjakinja predložila tri zdrava recepta koji poboljšavaju naše zdravlje
Priprema
1. U dubljoj tavi ispržiti luk, te kada postane staklast, dodati mljevenu junetinu i bijeli luk.
2. Pržiti dok meso ne bude kuhano, te dodati paradajz pelat i goveđi temeljac.
3. Dodati začine i lovorov list.
4. Pustiti da kuha na laganoj vatri oko pola sata, dodajući temeljac i povremeno miješajući.
5. Pri kraju kuhanja, može se dodati i čaša mlijeka koja ide u originalnoj recepturi.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.