Jelo koje obožavaju mali i veliki možete pripremiti u jednoj posudi i izbjeći hrpu prljavog suđa
Kuhanje u jednoj posudi nije ništa novo niti inovativno, ali je dobra ideja na koju vrijedi podsjetiti sve one koji sami sebi vole zakomplicirati život pa na kraju ručka ili večere završe s više uprljanog suđa nego što su to na početku planirali.
Događa se i nama da čak i kada poželimo napraviti jelo iz jedne posude, kao da na kraju uvijek iz nekog razloga, negdje tokom kuhanja, izvadimo još jednu posudu, kuhaču, hvataljke i drugi pribor i na kraju ponovno završimo s hrpom posuđa koje nakon jela treba i oprati.
Sastojci:
- 300 g tagliatella
- 2 mrkve
- 1 veći luk
- 1/2 glavice celera
- 2 češnja bijelog luka
- 1 dl crnog vina
- 2, 3 klinčića
- 500 ml soka od paradajza
- 300 do 500 ml goveđeg temeljca
- sol i biber
Priprema:
Na maslinovom ulju dinstajte sitno nasjeckan luk, a nakon nekoliko minuta dodajte i sitno nasjeckanu mrkvu i celer. Kad luk postane staklast dodajte mljeveno meso, sve dobro promiješajte i nastavite dinstati sve dok meso ne dobije boju sa svih strana, piše Dobra hrana.
Edo Maajka godinama vodi bitku s poremećajem o kojem se malo govori
U posudu ulijete crno vino i klinčiće, a nakon desetak minuta dodajte i sok od paradajza pa pustite da se sve krčka još 20- ak minuta.
Brze i jednostavne lepinjice kod kuće: Uživajte u ukusnim sendvičima sa samo dva glavna sastojka
Ulijte polovicu goveđeg temeljaca, pričekajte da zavrije i dodajte tagliatelle koje nježno probajte utisnuti u umak. Sve dobro protresite, lagano promiješajte, zaklopite i krčkajte na srednje jakoj vatri.
Nakon nekoliko minuta, kad tjestenina malo omekša, otklopite i svako malo lagano miješajte i po potrebi dodajte ostatak temeljca. Kad je tjestenina kuhana, a tekućina iz umaka reducirana, maknite s vatre.
Poslužite uz naribani parmezan i nekoliko listića svježeg origana.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.