Jednostavni ljetni obrok: Riba koja se brzo sprema uz ukusni prilog

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavni ljetni obrok: Riba koja se brzo sprema uz ukusni prilog

Tražite li recept za riblje jelo priprema kojeg vam neće oduzeti previše vremena, a bit će ukusno i slasno, stanite, jer pronašli ste ga.

Trebat će vam:

  • 2-4 fileta lososa
  • 500 g špinata
  • 4 bijelog luka
  • 1 kašika kapara
  • 1 limun ili limeta
  • maslinovo ulje
  • 1 kašica senfa
  • 1 kašica meda
  • malo čilija u prahu po želji
  • sol

Priprema:

Losos stavite u zdjelu i premažite mješavinom senfa, meda, maslinova ulja i čilija. Pustite da stoji sa strane. Špinat operite i očistite. Nasjeckajte ga. Isto učinite s bijelim lukom.

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i pola minute kasnije špinat. Pirjajte dok ne povene. Dodajte kapare i dodatno začinite soli i biberom. Pripazite da ne pretjerate sa soli.

Dragan Bursać: Selma Bajrami, srpski neprijatelj broj 1

Podijelite špinat na tanjirima, a na istoj tavi ponovno zagrijte ulje i ispecite losos. Posolite ga. Poslužite losos na špinatu i dodajte krišku limuna ili limete, piše Dobrahrana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak