Jednostavni ljetni obrok: Riba koja se brzo sprema uz ukusni prilog
Tražite li recept za riblje jelo priprema kojeg vam neće oduzeti previše vremena, a bit će ukusno i slasno, stanite, jer pronašli ste ga.
Trebat će vam:
- 2-4 fileta lososa
- 500 g špinata
- 4 bijelog luka
- 1 kašika kapara
- 1 limun ili limeta
- maslinovo ulje
- 1 kašica senfa
- 1 kašica meda
- malo čilija u prahu po želji
- sol
Priprema:
Losos stavite u zdjelu i premažite mješavinom senfa, meda, maslinova ulja i čilija. Pustite da stoji sa strane. Špinat operite i očistite. Nasjeckajte ga. Isto učinite s bijelim lukom.
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i pola minute kasnije špinat. Pirjajte dok ne povene. Dodajte kapare i dodatno začinite soli i biberom. Pripazite da ne pretjerate sa soli.
Dragan Bursać: Selma Bajrami, srpski neprijatelj broj 1
Podijelite špinat na tanjirima, a na istoj tavi ponovno zagrijte ulje i ispecite losos. Posolite ga. Poslužite losos na špinatu i dodajte krišku limuna ili limete, piše Dobrahrana.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.