Jedite najukusnije slance u svom domu: Recept koji koriste vješti majstori

0
Radiosarajevo.ba
Jedite najukusnije slance u svom domu: Recept koji koriste vješti majstori

Slanci ili prstići, pecivo koje vraća u djetinjstvo i koje svi volimo, a posebno slani dio kojeg uvijek nedostaje u pekarama.

U nekim pekarama slanci se prave i na drugačije načine u drugim oblicima. Jedan od njih su "mini slanci".

Sastojci za tijesto:

  • 250ml mlijeka
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika suhog kvasca
  • 50ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika jogurta
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 350g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice brašna
  • 6 kašičica vode

Priprema:

U posudu redom dodavati sastojke i zamijesiti tijesto. Tijesto za slance ostaviti da odstoji 30 minuta.

Novi detalji avionske nesreće u Sloveniji: Let bio zamišljen kao rođendanski poklon

Podijeliti tijesto na 9 komadića i napraviti od njih kuglice. Ostaviti kuglice da odstoje 10 minuta.

Postupak oblikovanja slanaca pogledati na video receptu ispod. Nakon oblikovanja slance ostaviti da odstoje 20 minuta i premazati ih vodom.

Peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici, 10 minuta na 200 °C. Napraviti preljev za slance i preliti ih njime. Vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta na 230 °C. Gotove slance premazati uljem, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak