Izbjegavajte ovu namirnicu u salati: Svi je prvo dodaju, a zapravo joj uništava ukus
Salata od povrća često se smatra jednostavnim i sigurnim izborom za svaki obrok – bilo da je u pitanju doručak, ručak ili večera.
Međutim, poznata kuharica Magda Gessler otkrila je da postoji namirnica koju bi trebalo izbjegavati kako salata ne bi izgubila svoj pravi ukus.
Magda je poznata po svojim savjetima o pripremi hrane i receptima koji se prenose generacijama.
Mogući prekidi u snabdijevanju vodom: ViK najavio radove u 20 sarajevskih ulica
Njena verzija salate od povrća sadrži kuhani krompir, mrkvu, kiseli krastavac, zeleni grašak i tvrdo kuhana jaja, a savjetuje da se salata ostavi da odstoji u frižideru preko noći kako bi se ukusi proželi.
Ipak, postoji jedan sastojak koji prema Magdi nikada ne bi trebalo dodavati u salatu – crni luk. Kuharica ističe da fermentacioni procesi u crnom luku uzrokuju da on emituje neprijatan miris koji može potpuno pokvariti ukus cjelokupne salate.
Zato, sljedeći put kada pripremate omiljenu povrtnu salatu, izbjegavajte crni luk i uživajte u punom ukusu i svježini ovog zdravog obroka.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.