Recept za domaću pileću paštetu: Kremasti namaz koji se topi u ustima, bolja i od kupovne

0
Radiosarajevo.ba
Recept za domaću pileću paštetu: Kremasti namaz koji se topi u ustima, bolja i od kupovne
Foto: Freepik / Ilustracija

Ako ste ljubitelj brzih i ukusnih namaza - domaća pileća pašteta je pravi izbor za vas. Savršena je za doručak, užinu ili laganu večeru, a možete je jesti uz povrće kao zdrav zalogaj.

Recept za pileću paštetu je jednostavan i sigurni smo da će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 100 g putera
  • 100 ml pavlake za kuhanje
  • So
  • Biber
  • 1 kašičica senfa
  • Peršun

Priprema:

Piletinu skuhajte u slanoj vodi negdje oko pola sata, pa ga onda procijedite i ostavite da se malo prohladi. Potom, na vrelom ulju na tavi propržite isjeckani crni luk sve dok ne promijeni boju, pa tek onda dodajte sitno sjeckan bijeli luk i pržite još oko dva minuta.

Iran crta crvenu liniju: "Svako ko pošalje vojnu pomoć Izraelu postaje naša meta"

Iran crta crvenu liniju: "Svako ko pošalje vojnu pomoć Izraelu postaje naša meta"

Kada se piletina bude ohladila, ubacite je u blender, zajedno sa proprženim lukom, puterom koji je odstojao na sobnoj temperaturi, pavlakom za kuhanje, soli, biberom, peršunom i senfom. Blendajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.

Kada je pileća pašteta gotova, prebacite je u neku staklenu posudu i prekrijte plastičnom folijom ili poklopcem ako ta posuda ima i držite je najmanje dva sata u frižideru prije nego što je poslužite. Možete je mazati na tost, hljeb ili krekere i odličan je izbor za doručak od domaćih sastojaka.

Pileća pašteta je spremna za poslužianje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije