Isprobajte ovaj odličan recept s brokulom koji će sve oduševiti
Brokulu ispecite na grillu i pospite furikake mješavinom.
Ako je iko radio anketu o najomraženijem povrću, vjerojatno bi pokazala da najviše ljudi ne voli upravo okus brokule, što je prava šteta s obzirom na to da je riječ o čudesnoj namirnici koja pomaže u usporavanju starenja i detoksikaciji organizma, blagotvorno djeluje i ublažava alergije, prehlade, artritis i neke bolesti oka, a prema istraživanjima njeni spojevi pozitivno utječu i na neke oblike karcinoma.
Uz sve to, brokula tijelu pomaže podići nivo energije i održati vitalnost, a mnogi su se uvjerili da pomaže i kod mršavljenja. Zbog tih brojnih dobrobiti na zdravlje, ako do sada jeste pokušajte brokulu više ne izbjegavati. Čak i oni koji ju ne vole priznaju da im je brokula najukusnija kad je pečena na grillu, pa isprobajte ovaj recept za grill brokulu sa furikake japanskom mješavinom.
Ona naime u sebi obično sadrži usitnjene komadiće sušene ribe, sezama, ružmarina, soje, morske trave, soli, šećera i glutamata, a ti začini zajedno, smatraju obožavatelji, jelima dodaju slankasti umami okus koji će savršeno upotpuniti okus brokule s roštilja.
Policija blokirala ulaze prema Igmanu: Planina ispunjena posjetiteljima unatoč gužvama
Sastojci:
Kulinarski trikovi poznatih majstora: Ovaj savjet može vam pretvoriti svako jelo u remek-djelo
- 1 glavica brokule
- 1 kašika sezamovog ulja
- ½ kašika morske soli
- ¼ kašika svježe mljevenog crnog bibera
- 1 kašika furikake
Roštilj zagrijte kao inače, a brokulu narežite po dužini, na otprilike pet odrezaka debelih oko 1.5 cm. Svaku krišku premažite sezamovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite brokulu na srednje jakoj, neizravnoj vatri 8-10 minuta, dok ne potamni. Okrenite i pecite još 8 do 10 minuta. Maknite s vatre, pospite furikake mješavinom i poslužite kao predjelo ili kao prilog uz meso sa grilla, piše Večernji list.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.