Ideja za brzi ručak ili prilog: Zapečeni krompir sa sirom, lukom i mesom
Napravite ukusno jelo bez puno muke uz ovaj jednostavan recept!
Za pripremu ovog jela trebat će vam krompir, meso, maslac, luk, sir, mladi luk i malo vremena - i to je to!
Pratite korake u pripremi i uživajte u brzom, domaćem obroku koji će zadovoljiti sva nepca.
Remi u Vrapčićima: Velež zaustavio pobjednički niz Borca
Trebat će vam:
- 3 kriške mesa
- 1 kašika maslaca
- 400 g krompira
- 1 luk
- sol i biber
- 120 g naribanog cheddara
- 2 mlada luka
Priprema:
Na srednje jakoj vatri na suhoj tavi ispecite usitnjeno meso dok ne postane hrskavo. Stavite je sa strane. Krupnije naribajte krompir pa ga isperite nekoliko puta i dobro ocijedite. Luk također naribajte i pomiješajte s krompirom, posolite i pobiberite.
Ponovno iscijedite višak vode. U preostalu masnoću u tavi dodajte maslac, zatim stavite mješavinu krompira i luka i ravnomjerno rasporedite po tavi u tanki sloj. Pecite bez pomicanja, dok krompir ne bude gotovo kuhan i porumeni s jedne strane, otprilike 5-8 minuta.
Koristeći lopaticu, okrenite dijelove krompira da se zapeku s druge strane, još barem pet minuta. Provjerite pečenost i po potrebi još koji put preokrenite. Naribani sir posipajte po krompiru i pustite da se otopi. Ostavljeno meso narežite na kockice i pospite je po krompiru. Prije posluživanja posipajte usitnjenim mladim lukom, piše Jutarnji list.
To je to, prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.