Ideja za brzi ručak ili prilog: Zapečeni krompir sa sirom, lukom i mesom

0
Radiosarajevo.ba
Ideja za brzi ručak ili prilog: Zapečeni krompir sa sirom, lukom i mesom

Napravite ukusno jelo bez puno muke uz ovaj jednostavan recept!

Za pripremu ovog jela trebat će vam krompir, meso, maslac, luk, sir, mladi luk i malo vremena - i to je to!

Pratite korake u pripremi i uživajte u brzom, domaćem obroku koji će zadovoljiti sva nepca.

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Trebat će vam:

  • 3 kriške mesa 
  • 1 kašika maslaca
  • 400 g krompira
  • 1 luk
  • sol i biber
  • 120 g naribanog cheddara
  • 2 mlada luka

Priprema:

Na srednje jakoj vatri na suhoj tavi ispecite usitnjeno meso dok ne postane hrskavo. Stavite je sa strane. Krupnije naribajte krompir pa ga isperite nekoliko puta i dobro ocijedite. Luk također naribajte i pomiješajte s krompirom, posolite i pobiberite.

Ponovno iscijedite višak vode. U preostalu masnoću u tavi dodajte maslac, zatim stavite mješavinu krompira i luka i ravnomjerno rasporedite po tavi u tanki sloj. Pecite bez pomicanja, dok krompir ne bude gotovo kuhan i porumeni s jedne strane, otprilike 5-8 minuta.

Koristeći lopaticu, okrenite dijelove krompira da se zapeku s druge strane, još barem pet minuta. Provjerite pečenost i po potrebi još koji put preokrenite. Naribani sir posipajte po krompiru i pustite da se otopi. Ostavljeno meso narežite na kockice i pospite je po krompiru. Prije posluživanja posipajte usitnjenim mladim lukom, piše Jutarnji list

To je to, prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak