Doktor popularne Oprah Winfrey tvrdi da je jedna stvar zabranjena u krevetu

Radiosarajevo.ba
Doktor popularne Oprah Winfrey tvrdi da je jedna stvar zabranjena u krevetu
Ritam megauspješne Oprah Winfrey zasigurno nije lako izdržati pa ne čudi da joj je potrebna profesionalna pomoć doktora kako bi što bolje oporavila tijelo.

Doktor Michael Breus u intervju za Femail otkrio je jednostavno pravilo koje njegova klijentica mora pratiti. Tvrdi da, ako želite kvalitetan san, nikako ne smijete voditi emocionalne razgovore sa svojim partnerom neposredno prije spavanja. 

"Emotivne rasprave s partnerom tek prije spavanja je jedna od najgorih stvari koje možete napraviti"; objasnio je doktor. 

"To započinje cijelo autonomno uzbuđenje, ljuti ste, uzrujani i ne možete prestati razmišljati prije spavanja", dodao je. 

Čini se da popularnu voditeljicu pokušava naučiti na savršeni tajming odnosno Breus tvrdi da je optimalna količina sna 7 i pol sati.

Za Daily Mail je objasnio da i lagano vježbanje ima pozitivan učinak na san, a navodno pomaže i nebičan čaj od cimeta i banane. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak