Dodajte ova dva sastojka u pire krompir i bit će aromatičan i nikad kremastiji
Krompir spada u jeftinije povrće i od njega mogu da se naprave najrazličitija jela.
Najčešće se koristi za pripremu priloga, a pečeni ili pomfrit svi vole. Također, i pire krompir spada među omiljene, a često se služi sa šniclama ili bilo kojim drugim mesom.
On se jednostavno priprema, ali i za ovaj prilog postoje trikovi koji ga čine ukusnijim. Jamie Oliver mu dodajte različite sastojke kako bi bio što boljeg ukusa, a mi vam predlažemo da dodate i dva neobična sastojka.
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
U pire krompir dodajte jabuke i senf i poboljšajte ukus priloga. Koristite istu količinu jabuka i krompira, a to znači da ako pripremate pire od kilogram krompira da treba da koristite i kilogram jabuka.
Jabuke i krompir ogulite, a voće očistite i od sjemenki. Nakon toga ih skuhajte u istoj šerpi. Zatim procijedite vodu, pa poklopite i vratite na šporet još 5 minuta.
Ovo će ukloniti višak vlage. Onda dodajte puter, senf (koristite kvalitetniji) i dodajte prstohvat muškatnog oraščića. Sve dobro sjedinite gnječilicom za pire krompir i poslužite, piše Krstarica.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.