Desert koji se ne peče: Kolač bez šećera, glutena i laktoze

0
Radiosarajevo.ba
Desert koji se ne peče: Kolač bez šećera, glutena i laktoze

Ako tražite brzu, jednostavnu, a zdraviju tortu, ovo morate isprobati!

Obožavat će je cijela porodica. Ovaj recept za čokoladnu tortu dolazi nam s YouTube kanala Magda Cooks – Fast and healthy. Torta ne sadrži šećer, gluten, laktozu i ne peče se.

Sastojci

  • 180 g zobenih pahuljica (2 šoljice)
  • 2 banane (490 g / 300 g bez kore)
  • 2 kašike kakaa
  • 100 ml biljnog mlijeka (0,45 šoljice)
  • 100 g tamne čokolade (bez šećera)

Priprema

180 g zobenih pahuljica popržite oko tri minute na laganoj vatri uz stalno miješanje.

Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket

Ogulite dvije banane, narežite u kolutove i u blenderu smiksajte s kakaom i biljnim mlijekom. Pomiješajte kremu sa zobenim pahuljicama.

Mak, limun i marelica: Priprema ovih kolačića traje samo 15 minuta

100 g tamne čokolade nasjeckajte na male komadiće i rastopite u mikrovalnoj, tri minute na programu odmrzavanja. Pomiješajte sve sastojke i sve dobro izmiješajte.

Na tanjir stavite papir za pečenje i na njega stavite obruč kalupa za tortu od 16 cm.

Prebacite smjesu u kalup, poravnajte i stavite u zamrzivač na jedan sat. Po želji ukrasite s malo kokosovih pahuljica, piše Atma

Ukusni desert je spreman. Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak