Da li ste probali ovaj neobičan burek? Spremite ga za doručak i oduševite ukućane
Svi volimo jesti burek iz rerne, no što ako ga stavimo u tepsiju?
Ovaj recept jednostavnog bureka iz tave, što zbog jednostavnosti, što zbog ukusa, zadovoljio je mnoge osobe.
U njega ide sve kao i za obični burek, no tajna je u jednom - prženju mesa i luka prije nego što ga stavimo u tavu.
Anketa | Mislite li da će Dodik i njegova klika biti uhapšeni?
Napravite ovo za doručak i uživajte u savršenom ukusu!
Sastojci
- 400g mljevena govedina
- 2 luk
- jufke
- 3-4 češnjak
- 1 - 1 i po kašičice soli
- 1 i po kašikica bibera
- 50 grama maslaca
- 3 kašike mlijeka
- 1 jaje
Ova namirnica učiniće domaći hljeb savršenim: Ubrzava rast tijesta, a ukus će biti neodoljiv
Priprema
1. U zdjelici umutiti jaje , dodati mlijeko i otopljeni maslac i promiješati.
2. U duboku tavu dodati ulje da prekrije dno, a onda dodati sitno nasjeckan luk. Pržiti na srednjoj temperaturi oko 10 minuta, da luk dobije staklasti izgled.
3. Dodati meso. Posoliti ga i pobiberiti, te pržiti jedno 10 minuta meso postane blago smeđe.
4. Kada je gotovo, ostaviti sa strane.
5. U duboku tavu (drugu) dodati list gotovih jufki, tako da dijelovi budu van tave. Početi redati meso i luk, te praviti slojeve.
6. Zadnji list tijesta staviti na vrh, te premazati smjesom od jajeta, maslaca i mlijeka.
7. Peći u tavi oko 10 minuta sa obje strane da se zarumeni.
Služite uz jogurt ili pavlaku. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.