Lepa Brena otkriva svoj tajni recept: Dijeta kojom je izgubila 17 kilograma
Starije generacije sjećaju se Lepe Brene iz mlađih dana. Visoka stasita plavuša na početku karijere izgledala je potpuno drugačije nego danas i borila se sa viškom kilograma.
U jednom trenutku težila je 89 kila i našla se na meti kritika zbog svog izgleda.
I sama nezadovoljna, te kako bi stala na kraj "prozivkama", Lepa Brena je odlučila smršati i dala se u projekat s jednakom ozbiljnošću i posvećenošću, s kakvom i inače rješava sve poslove kojih se primi.
Da te volim, duša zna, draga moja BiH: Domovino, sretan ti 25. novembar, Dan državnosti!
Krenula je na rigoroznu dijetu, zahvaljujući kojoj je za šest mjeseci smršala 17 kilograma. Pjevačica se do danas nije odrekla pomnog planiranja obroka, te svaki put kada nabaci koji kilogram viška, posegne za njom. O kojoj dijeti je riječ?
1. DAN
Doručak: Musli od zobenih pahuljica, badema i svježeg voća
Ručak: Riba na žaru i povrće kuhano na pari.
Večera: Gusta povrtna juha ili veliki tanjur salate s mladim sirom.
Trodnevna dijeta s grožđem idealna je za brzo skidanje kilograma
2. DAN
Doručak: Salata i 2 kuhana jaja. Za salatu je potrebno: pola šalice ribanog kupusa, pola šalice ribane mrkve, pola šalice cikle, maslinovo ulje.
Ručak: Tanjur guste juhe od povrća, 200 g ribe na žaru, salata od svježeg povrća po izboru.
Večera: Salata od jedne mrkve, jednog krastavca, 1 šalice crvenog kupusa, pola poriluka, 1 šalice zelene salate, rukole, mladog špinata, pola žličice ulja, pola žličice soka od limuna, 150 g pečene piletine/ili konzerva tunjevine, šalica jogurta.
3. DAN
Doručak: Omlet s brokulom i mladim sirom.
Ručak: Tanjur guste juhe od povrća, 150 g pečenog odreska, salata od svježeg povrća.
Večera: Mediteranska salata od tune. Potrebno vam je: ¼ zelene salate, 100 g paprike, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ žličice origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml limunovog soka, ½ žlice ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: Pomiješajte tunu, zelenu salatu, crvenu papriku, crveni luk, krastavac i papriku. Dodajte sir i masline te jogurt. Dodatno promiješajte, stavite sir, masline i zalijte limunovim sokom.
4. DAN
Doručak: Omlet i salata.
Ručak: Tanjur guste juhe, 200 g bijelog mesa na žaru, salata od svježeg povrća.
Večera: Cezar salata.
5. DAN
Doručak: Muffini s paprikom, gljivama i jajima.
Ručak: Tanjur guste juhe od povrća, 200 g ribe na žaru, salata od svježeg povrća.
Večera: Sezonska salata s mesnim kockama, piše Mondo.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.