Dijeta uz koju je najljepša žena svijeta skinula 28 kg: Muškarci su obožavali njeno tijelo

0
Radiosarajevo.ba
Dijeta uz koju je najljepša žena svijeta skinula 28 kg: Muškarci su obožavali njeno tijelo
Foto: Instagram / Elizabeth Taylor

Šezdesetih godina prošlog stoljeća, Elizabeth Taylor, koja je tada bila smatrana najljepšom ženom na svijetu, otvoreno je govorila o svojim prehrambenim navikama.

Slavna glumica je započinjala dan doručkom koji je uključivao kajganu, suho meso i koktel mimoza (šampanjac i sok od narandže). Za ručak je preferirala francuski hljeb s maslacem od kikirikija i suho meso. No, njen najveći obrok bio je večera - prava gozba koja uključuje pečenu piletinu, grašak, umak, pire krumpir, kukuruzni hljeb, kekse i čašu Jack Danielsa.

Takav način prehrane rezultirao je povećanjem težine tokom petog braka, kada je dosegnula 82 kilograma. Odlučivši smršati, Elizabeth se posvetila dijetama i uspjela se vratiti na 55 kilograma. Njeno iskustvo dijetama bilo je toliko značajno da je 1987. objavila knjigu pod nazivom Elizabeth Takes Off, koja je postala bestseler.

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

U knjizi je istaknula važnost ravnoteže u prehrani te iznijela detalje dvosedmične dijete koju je slijedila. Evo što je uključivala:

Prvi dan:

Doručak: Tost i komad voća.
Večera: Filet sabljarke sa sokom od limete.

Drugi dan:

Doručak: Isti kao prvog dana.
Večera: Odrezak s hljebom i maslacem od kikirikija.

Treći dan:

Ručak: Umak od kiselog vrhnja s povrćem.
Večera: Pire od kuhanog povrća i paradajza.

Do kraja prve sedmice, prema preporuci Liz Taylor, svi bi se trebali priviknuti na novi režim, a jednom sedmično se može uživati u omiljenim jelima.

Osmi dan:

Večera: Riblji file. Dopuštena je konzumacija bilo koje ribe ili komada mesa, poput teletine.

14. dan:

Poslastica: Salata od tune s paradajzom, grejpom, mladim lukom i pastom od majoneze. Oni koji su isprobali ovu dijetu tvrde da su u prve dvije sedmice izgubili do tri kilograma, što se smatra realnim i održivim gubitkom težine.

Važno je napomenuti da prije započinjanja bilo koje dijete stručnjaci preporučuju konsultaciju s doktorom kako bi se osigurala sigurnost i učinkovitost, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije