Važno upozorenje za građane: U Sarajevu je visoki rizik od alergijske reakcije, ovo su preporuke

1
Radiosarajevo.ba
Važno upozorenje za građane: U Sarajevu  je visoki rizik od alergijske reakcije, ovo su preporuke
Arhiv / Ilustracija

Prema MSN Weather, u Sarajevu je danas visok rizik pojave alergične reakcije na brezu koja bi mogla izazvati simptome alergije kod osoba alergičnih na polen. Indeks koji pokazuje rizik od pojave alergije danas iznosi 87, dok u narednim danima sve do petka iznosti će 100. Zbog toga ljudima koji su podležni alergijama preporučuje se nošenje maske visokih performansi, sunčanih naočala.

Breza je tankolisno listopadno drvo iz roda Betula, iz porodice Betulaceae, u koju spadaju i johe, lijeske i graba. Blisko je srodna s famicom bukve i hrasta Fagaceae.

Također se preporučuje izbjegavanje nošenja vunene odjeće, tuširanje poslije boravka na ulici, zatvaranje prozora i vrata, kao i izbjegavanje aktivnosti na otvorenom.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunačno vrijeme, a najviša dnevna temperatura će dostići čak 18 stepeni. U Sarajevu se očekuje rast temperature do 12 stepeni, dok tokom noći će spasti do -2 stepena.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. Jutarnja temperatura oko -1, a dnevna oko 14 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije