Objavljena vremenska prognoza: Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme čeka za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena vremenska prognoza: Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme čeka za vikend
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Učenici srednje škole iz Travnika na Baščaršiji

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine je jutros, 3. maja objavio dnevnu prognozu za Bosnu i Hercegovinu.

Kako navode, jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom, dok je jači lokalni pljusak registrovan na području Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo i Sokolac 7; Livno 8; Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg, Trebinje i Tuzla 10; Bihać, Gradačac, Sanski Most i Srebrenica 11; Banja Luka, Mostar i Zenica 12; Neum 14°C.

Nakon što je ubio suprugu u stanu na Pofalićima, postavljao ljubavne statuse na Facebooku

Nakon što je ubio suprugu u stanu na Pofalićima, postavljao ljubavne statuse na Facebooku

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom ili kraćim lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

U subotu 4.5.2024. godine u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Rijetko može pasti malo kiše ili u poslijepodnevnim satima kratkotrajan pljusak. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U nedjelju 5.5.2024. godine u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima su mogući i slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije