Žena se mjesecima borila sa neobičnim simptomima: Kada je otkrila uzrok nije mogla vjerovati

0
Radiosarajevo.ba
Žena se mjesecima borila sa neobičnim simptomima: Kada je otkrila uzrok nije mogla vjerovati
Foto: Pexels / Zabrinutost/Ilustracija

Žena je izazvala užas među svojim pratiteljima nakon što je podijelila svoje iskustvo s toksičnom noćnom morom koja ju je mučila više od šest mjeseci.

Uprkos posjetima brojnih doktora i specijalistima, nije mogla otkriti uzrok svojih zdravstvenih problema. Nakon temeljitog istraživanja, otkrila je da je otrovna crna plijesan bila razlog njenih simptoma.

U videu na TikToku pokazala je kako je plijesan prekrivala prostor nakon što su uklonili kadu. Testovi su potvrdili da pati od simptoma trovanja plijesni, a posebno opasne vrste poznate kao Stachybotrys.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Stachybotrys je rod gljivica koje uključuju nekoliko vrsta, a najpoznatija među njima je Stachybotrys chartarum. Ova vrsta plijesni često se naziva "crna plijesan" zbog tamne boje koju može imati.

Stachybotrys chartarum je poznat kao agresivan proizvođač mikotoksina, toksičnih spojeva koji se mogu osloboditi u zrak tokom rasta gljivica.

@truorganicrestoration

A toxic nightmare. Hidden mold is so dangerous! #blackmold #kitchenremodel #houseflip #newfearunlocked #landlordspecial #sicknessjourney #bathroomremodel #diy #illness #realestateinvesting #willsmith #diddy #cassie

♬ Mozart/Requiem "Lacrimosa"(1394506) - Mint

Kada ljudi udišu ove mikotoksine, mogu izazvati zdravstvene probleme. Ova vrsta plijesni obično se razvija na mjestima s visokom vlagom, poput mjesta s poplavama, curenjem vode ili visokom vlagom u zgradama.

Simptomi uključuju alergije, svrbež očiju, glavobolju, mučninu, umor, kašalj, kihanje, hripanje i začepljen nos. Plijesan proizvodi alergene, iritante i otrovne tvari, a udisanje ili dodirivanje može biti opasno, posebno za bebe, starije osobe, ljude s kožnim problemima i one s respiratornim problemima poput alergija i astme. Žena je upozorila druge na opasnosti skrivene plijesni i pozvala ih na oprez, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije