WHO opet ispravio svoje upozorenje

Radiosarajevo.ba
WHO opet ispravio svoje upozorenje
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) napravila je još jedan propust u obavještavanju javnosti u vezi pandemije novog soja koronavirusa.

Naime, nakon što je u januaru objavila da ne postoje dokazi o prenosu infekcije COVID-19 s čovjeka na čovjeka, sada je ponovno ispravila vlastito upozorenje.

Ovih su dana neke države najavile uvođenje posebnih pasoša za ljude koji su preboljeli COVID-19, a WHO je upozorio da nema dokaza da se ljudi ne mogu ponovno zaraziti koronavirusom.

WHO dao odgovor: Može li se COVID-19 vratiti kod osoba koje su ga jednom preboljele

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izvijestila je da nema dokaza da su osobe koje se oporave od nove vrste koronavirusa (COVID-19) i koje imaju antitijela - zaštićene od nove infekcije COVID-19. U pisanoj izjavi WHO-a zatraženo je poštivanje uputstava koje je objavila organizacija u borbi protiv koronavirusa.

Tvit o tome je izbrisan sa stranice WHO-a što je izazvalo konfuziju. Ubrzo je objavljen novi u kojem se objašnjava da se očekuje da će većina zaraženih osoba razviti antitijela koja bi im pomogla u zaštiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije