Venecuela / "Uvijek sam s narodom": Maduro se provozao Caracasom da vidi kako ljudi žive

24. 02. 2019. u 10:33:00 Anadolija

Shares: 0

Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro zahvalio se građanima New Yorka koji su održali proteste i pozvali američkog predsjednika Donalda Trumpa da se ne miješa u unutrašnje probleme u Venecueli.

Maduro se sa suprugom Cilijom Flores provozao vlastitim automobilom marke Toyota u centru Caracasa, a na društvenim mrežama je objavio i snimljenu poruku.

"Iz Caracasa šaljem zahvalu narodu New Yorka koji je izašao na ulice i pozvao američkog predsjednika Donalda Trumpa da makne ruke iz Venecuele", poručio je Maduro.

On je u poruci naveo kako je izašao iz predsjedničke palate Miraflores i provozao se centrom Caracasa kako bi vidio kako mu narod živi.

"Narod je na ulicama kako bi branio revoluciju i život. Ja sam uvijek bio s narodom", poručio je Maduro i dodao kako će mir pobijediti.

Venecuela je pogođena protestima od 10. januara, kada je predsjednik Nicolas Maduro položio zakletvu za drugi mandat nakon izbora koje je opozicija bojkotovala. 

Napetost se dodatno povećala kada se opozicioni lider Juan Guaido 23. januara proglasio za vršioca dužnosti predsjednika, što su podržale SAD i mnoge evropske i latinoameričke države. Rusija, Turska, Kina, Iran, Bolivija i Meksiko podržavaju Madura. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA