Venecuela / Maduro prijeti: Ako SAD dirne samo jedan list palme u našoj državi...

14. 02. 2019. u 09:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro zaprijetio je čelniku opozicije Juanu Guaidou da će „prije ili kasnije“ odgovarati pred sudom jer je prekršio ustav time što se proglasio čelnikom države.

Guaido, vođa Nacionalne skupštine u kojoj većinu ima opozicija, proglasio se predsjednikom prije tri sedmice, pozivajući se na ustavne odredbe i tvrdeći da je Madurova pobjeda na izborima prošle godine bila prijevara.

Većina zapadnih država priznalo ga je kao predsjednika, no Maduro i dalje kontrolira državne institucije, uključujući vojsku.

Maduro je u razgovoru za libansku televiziju al-Majadin kazao kako Guaido želi razjediniti državu i uvjeriti vladu američkog predsjednika Donalda Trumpa da pokrene vojnu intervenciju.

„Ako se američki imperij usudi dirnuti samo jedan list palme u našoj državi, ovo će se pretvoriti u novi Vijetnam“, poručio je Maduro.

„Ta osoba, koja vjeruje da je politika igra i da može kršiti ustav i zakone, prije ili kasnije će trebati odgovarati pred sudovima“, istaknuo je Maduro o Guadiou, dodavši kako je „apsolutno siguran“ u to, prenosi Reuters.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA