U Rusiji skoro 100.000 zaraženih, Putin pooštrava mjere

Radiosarajevo.ba
U Rusiji skoro 100.000 zaraženih, Putin pooštrava mjere
Foto: TASS / Vladimir Putin, predsjednik Rusije

U Rusiji je danas zabilježeno novih 5.841zaraženih COVID-19, čime je broj oboljelih u toj zemlji dostigao skoro 100.000.

Potvrđen je 99.399 slučaj zaraze.

Prema podacima Kriznog centra, u Rusiji je u posljednja 24 sata preminulo još 108 ljudi, čime je broj smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom porastao na 972.

"Mjere izolacije protiv koronavirusa mogle bi biti pooštrene u nekim ruskim regionima", izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Istakao je da bi mjere izolacije trebalo bi da budu zadržane u većem broju regiona, pa čak ih treba i pooštriti.

"U nekim regionima, naravno, uz uvažavanje svih rizika, one bi mogle biti donekle ublažene", rekao je Putin na sastanku vlade o situaciji sa koronavirusom u Rusiji.

Putin je rekao i da guverneri treba da imaju "prostora za manevrisanje, za fleksibilna rješenja", dok razmišljaju kako da ukinu mjere. On je pozvao narod da se pripremi "za težak proces koji se ne razvija onoliko brzo koliko neki to možda žele ".

Istakao je da se situacija sa koronavirusom razlikuje se od regiona do regiona, zbog čega bi mjere protiv koronavirusa trebalo da budu različite, prilagođene svakoj konkretnoj situaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije