Trump odobrio budžet od 8,3 milijarde dolara za borbu protiv koronavirusa

Anadolija
Trump odobrio budžet od 8,3 milijarde dolara za borbu protiv koronavirusa

Zaraženih: 101.490
Umrlih: 3.460
Oporavljenih: 55.863

Broj slučajeva u BiH: 3

Američki predsjednik Donald Trump odobrio je prijedlog zakona za dopunu budžeta od 8,3 milijarde dolara za borbu protiv koronavirusa Covid-19 koji je izbio u Kini a koji se širi i u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Trump je potpisao nacrt budžeta od 8,3 milijarde dolara koji je stigao u Ovalni ured, nakon što su ga danas odobrili Predstavnički dom i Senat.

Naglašavajući da su zahvaljujući mjerama poduzetim na vrijeme spriječili da se virus više proširi u zemlji, Trump je pozvao američku javnost da ne paniči.

Očekuje se da će Trump danas posjetiti američki Centar za prevenciju i kontrolu bolesti u gradu Atlanta, u saveznoj državi Georgia.

Trump je putem Twittera negirao tvrdnje o tome da je ministar zdravstva SAD-a Alex Azar napustio radnu grupu za borbu protiv koronavirusa.

"Ja i naš potpredsjednik Mike Pence imamo potpuno povjerenje u ministra Azara. Radi veoma dobar posao", poručio je Trump.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije