Raste broj zaraženih: Šest potvrđenih slučajeva virusa Covid-19 u Sloveniji

Fena
Raste broj zaraženih: Šest potvrđenih slučajeva virusa Covid-19 u Sloveniji
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Sloveniji su četvrtak navečer zabilježena tri nova slučaja pacijenata zaraženih koronavirusom, potvrdili su u dnevniku Slovenske televizije infektolozi te predstavnici ministarstva zdravstva i nacionalnog Instituta za javno zdravlje, tako da je broj zaraženih porastao na šest.

Ranije sinoć potvrđena su dva slučaja, a riječ je o paru koji je boravio u Italiji i nije bio u kontaktu s prvim zaraženim u Sloveniji.

Prvi zaraženi u Sloveniji je 60-godišnjak koji je boravio u Maroku, a onda se vratio u Sloveniju preko Italije. Dva njegova suputnika također su zaražena koronavirusom.

Na pitanje kakvo je sadašnje stanje petoro oboljelih, infektolozi kažu da je stabilno i da pokazuju različite simptome, neki jače ali većina uglavnom blage. Hospitalizirani su, ali ne na odjelu intenzivne njege, prenosi Hina.

Ako sljedećih dana bude novih slučajeva zaraženih koji ne pokazuju simptome bolesti, oni će vjerojatno ostati u kućnoj izolaciji.

Kako je izvijestila Slovenska televizija, u međuvremenu je zabilježen i šesti potvrđeni slučaj, a riječ je o mlađem muškarcu iz istočnog dijela Slovenije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije