Sablasna slika iz Mekke: Harem K'abe potpuno prazan

Radiosarajevo.ba
Sablasna slika iz Mekke: Harem K'abe potpuno prazan
Foto: Printscreen / Prazan harem u Mekki

Saudijska Arabija zabranila je hodočašće na svetim mjestima zbog straha od širenja koronavirusa, a nekoliko desetina građana ove zemlje zaraženo je ovim virusom.

Najviše stranih hodočasnika posjećuju Medinu i Mekku, kako bi obavili umru, hodočašće koje podrazumijeva posjetu svetim islamskim mjestima.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, odnosno Ured za hadž i umru obavijestio je danas vjernike koji su trebali krenuti na umru 12. i 13. marta da se njihov put u Mekku i Medinu odgađa zbog zabrane posjete koju je Saudijska Arabija donijela.

Izvinjavajući se onima koji su doživjeli neugodnosti otkazivanjem putovanja zbog pomenute suspenzije, Ured izražava svoju opredjeljenost za pružanje najbolje moguće usluge, čemu i korisnici usluga Ureda svjedoče.

„Svi prijavljeni za putovanje na umru svoje dokumente i uplaćeni novac mogu preuzeti u prostorijama Ureda za hadž i umru u Sarajevu“, poručili su iz Ureda za hadž i umru.

A iz Mekke nam je danas stigao i video koji je objavljen na Twitteru, a koji prikazuje potpuno prazan harem K'abe, najsvetijeg mjesta muslimana , koji se nalazi u Mekki.

Mjesto koje inače vrvi od vjernika, kojih ima na desetine hiljada, sada izgleda potpuno prazno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije