Doktor Fauci upozorava: Vakcinacija nije besplatna karta za putovanja

1
Radiosarajevo.ba
Doktor Fauci upozorava: Vakcinacija nije besplatna karta za putovanja
Foto: EPA-EFE / Pfizerova vakcina

Što je više pacijenata i prijatelja koji su vakcinisani, telefon od doktora Williama Schaffnera ne prestaje da zvoni, kao i njegov mail koji je pretrpan upitima.

Osobe koje su vakcinisane i koje su primile drugu dozu Moderne ili Pfizer COVID-19 vakcine, ili nakon prve doze Johnson & Johnson's imaju mnogo pitanja za profesora infektivnih bolesti na Vanderbilt Univerzitetu.

"Pokušao sam odgovoriti na sva pitanja, s obzirom na mnogo zabrinutih i znatiželjnih osoba. Oni samo žele da znaju šta je najbolje za naše okruženje", rekao je Schaffner.

Savjeti koje ćete pročitati u nastavku bi trebali ohrabriti ljude da se vakcinišu, kao i da trebaju biti oprezni nakon vakcinacije te pokušati promijeniti mišljenja osobama koje ne žele da se vakcinišu.

Još uvijek se ne preporučuje odlaganje maske te je potrebno održavati distancu među ljudima.

Maske dosta pomažu, s obzirom na to da ne postoji garancija da vakcinisane osobe ne nose virus u nosu ili grlu - virus koji bi mogao biti opasan za nevakcinisane osobe.

"Potrebno je naglasiti da vakcinacija nije 'besplatna karta' za putovanja", rekao je doktor Anthony Fauci za CNN Global Town Hall.

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti rekao je da su neophodna putovanja dozvoljena, ali i kako ne želi da ljudi pomisle da se ostali savjeti ne odnose na njih, ukoliko su vakcinisani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije