! / Francuski ministar o ruskim i kineskim vakcinama: To bi predstavljalo problem

05. 03. 2021. u 16:44:00 Hina

Shares: 1

Francuski ministar za europske poslove Clement Beaune danas je pozvao članice Europske unije da ne koriste ruska ili kineska cjepiva protiv COVID-19 sve dok ih ne odobri europski regulator, upozorivši da bi u suprotnom bilo ugroženo jedinstvo bloka 27-orice, kao i javno zdravstvo.

Kako procjepljivanje stanovništva u EU kasni za ostalim državama, poput Velike Britanije, neke članice Unije su već kupile ili razmišljaju o kupovini ruskog ili kineskog cjepiva.

Na pitanje rade li sada zemlje članice naprosto "šta žele", ministar Clement Beaune je rekao da bi, "ako odaberu kinesko i/ili rusko cjepivo, to bila vrlo ozbiljna situacija".

"To bi predstavljalo problem za našu solidarnost i rizik po zdravlje jer rusko cjepivo još uvijek nije odobreno", izjavio je ministar.

Za sada se u EU opskrba cjepivom obavlja centralizirano, putem Europske komisije, ali, cjepivo Sputnik V je odobreno ili u postupku odobrenja za upotrebu u Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)