Nove odluke za one koji su se vakcinisali, a žele putovati na Kipar

0
Radiosarajevo.ba
Nove odluke za one koji su se vakcinisali, a žele putovati na Kipar
Foto: EPA-EFE / Kipar

Kipar je objavio kako namjerava otvoriti granice za vakcinisane turiste iz Velike Britanije s početkom maja, iako je vlada Velike Britanije rekla da će ograničeno putovanje biti idalje na snazi.

Vlada Kipra je rekla da oni koji su primili obje COVID vakcine, mogu putovati tamo već od prvog maja i to bez ograničenja, međutim ovo je više od dvije sedmice prije najranijeg datuma za koji je predviđen da Engleskoj bude dopušteno putovanje u inostranstvo, piše BBC.

Zamjenik ministra turizma u Kipru, Savvas Perdios, je rekao kako će država dopustiti ulazak onim Britancima koji su primili vakcine odobrene od strane Evropske Medicinske Agencije (EMA), s tim da ne moraju imati negativan test na koronavirus i da ne moraju ići u karantin.

On je također dodao kako će turisti biti obavezni da prime drugu dozu vakcine sedmicu dana prije samog putovanja.

Trenutno odobrene vakcine od strane EMA su Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca i Moderna, iako još uvijek nije jasno kako će turisti moći dokazati da su bili vakcinisani.

Upravo su Britanci ti koji čine najveću grupu posjetitelja na ovom otoku, s obzirom na to da je Državni ured za statistiku objavio kako je u 2019 godini bilo čak tri miliona putovanja na Kipar.

Kipar je već postigla sličan sporazum sa Izraelskim turistima i dozvoljen im je ulazak u ovu državu od 1 aprila. Škotska, Vels i Sjeverna Irska još uvijek nisu objavili plan dopuštanja ulaska stranih turista.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije